zaterdag 28 april 2012
Brownie in a mug
Oké, vandaag een receptje dat ik heerlijk vind om te maken. Ik maak het meestal als ik zin heb om iets te maken, of als er niet iets interessants in huis is om te eten. Ik eet het denk ik één keer per week, en ik vind het heel erg lekker! Plus, het is heel makkelijk!
Brownie in een mok. Huh? Normaal als je brownies wilt maken haal je een kant-en-klaar pak uit de winkel of je zoekt een recept op internet op. Maar dit recept ken ik gewoon uit mijn hoofd. Er zijn verschillende recepten, maar deze gebruik ik altijd:
Wat heb je nodig?
- 4 eetlepels bloem
- 4 eetlepels suiker
- 2 eetlepels ongesuikerde cacao (dus geen nesquick of andere chocolademelkpoeder)
- beetje zout
- als je wilt beetje vanillesuiker
- 2 eetlepels zonnebloemolie, olijfolie kan ook
- 3 eetlepels water
Hieronder is een fotostrip te zien hoe ik het gemaakt heb. Eerst laat ik de ingrediënten zien. Dan zie je hoe groot de lepels zijn als ik het maak en daarna de voor en na foto's! Ik heb het allemaal achter elkaar gezet omdat het dan leuker is om te zien en het is dan een soort strip geworden.
Pak een mok, wel een flinke zoals op de foto te zien is. Ik doe altijd eerst alle droge ingrediënten door elkaar en dan doe ik de olie en het water erbij. Dan roer je alles heel goed door elkaar. Dit kan gewoon met een lepel. Normaal zou je een mixer gebruiken, maar dan maak je een grotere hoeveelheid en in een mok gaat dat gewoon moeilijk, haha.
Zorg ervoor dat je goed langs de bodem gaat en ook de randen van de bodem. Check als laatste nog of er nog bloem aan de lepel zit, dat heb ik altijd. Ohja, als je het te droog vind kun je er meer water bij doen, maar kijk hiermee uit, maak het niet té nat.
Dan doe je de mok in de magnetron en zet je die op de hoogste stand aan voor twee minuten. Ik weet dat mijn brownie klaar is als er allemaal rook is in de magnetron. Niet echt rook, maar de magnetron staat een beetje blank. Komt denk ik ook omdat hij al wat oud is.
En dan tadaa! Een heerlijke brownie. Ik ben meestal vijf minuten bezig. Dan heb ik het klaar gemaakt en als de brownie in de magnetron staat ruim ik alles even op.
Een andere versie die ik had bedacht is ook lekker. Je laat de cacao achter wegen en doet de rest zoals normaal. Zo krijg je een gewone cake. Je kunt nog veel meer dingen bedenken. In plaats van witte suiker bruine suiker gebruiken, nootjes erin. Ik had er een keertje in de blanke versie rozijnen ingedaan, maar dit was niet zo'n succes. De rozijnen verbrandden of werden heel hard, niet doen dus.
Een jaar geleden had ik dit ook een keer geprobeerd. Toen deed ik het voor het eerst en had ik een ander recept waar een ei en ook chocoladepasta in moest. Ik kan me herinneren dat de brownie toen heel nat was. Je kunt veel recepten vinden als je op google: brownie in a mug, intypt.
Ik hoop dat jullie het proberen en het resultaat met me delen!
Liefs, Sophia.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Precies wat ik zocht! super lekker. Bedankt,
BeantwoordenVerwijderengroetjes Senna